Umeå Jazzklubb, 2004 (sextett, Bitches Brew):

“Den för mig personligen och säkert för många andra i publiken stora positiva överraskningen var pianisten Ann-Marie Henning. Hon spelade, och nu sätter jag ut hakan, som en hel karl med kraftfyllt men också nyanserat anslag och smakfulla improvisationer”. Henry Lövbom / Västerbottens Folkblad

Gävle Jazzklubb, -97 (A-M Henning kvintett, “Red Cluster”):

“Hennings piano – uttrycksfullt, klart och melodiskt klangskönt, perfekt avvägt”. B. Linderoth / Gefle Dagblad

Örnsköldsviks Jazzklubb, -93 (A-M Henning kvintett, “Red Cluster”):

“Dundersuccé för Ann-Marie Hennings grupp Red Cluster”. – ” Vem är nu Ann-Marie Henning kanske många frågar sig. Jo, det är en tuff jazz-lady som på ett övertygande sätt stuckit huvudet rätt in i det mansdominerade jazzlivet. Hon har en gedigen bakgrund, det märks tydligt i allt hon gör. Hennes kompositioner har en mycket fast grund att stå på, med pennan formar hon smakfulla arrangemang, med inspiration från såväl Chick Corea som Keith Jarrett. Improvisationskonsten stärker bilden av denna musikaliska lady, det är helt enkelt utsökt bra.” Bengt Lindgren / Nya Norrland

Sundsvalls Jazzklubb, -92 (A-M Henning Tentett, “Blue Cluster”):

“Det här tio-manna-bandet spelar fräsch, modern jazz i tätklingande och mycket avancerade arrangemang som kräver koncentrerad skärpa. I så vitt skilda nummer som Tadd Damerons “Hot House”, julvisan “Sankta Lucia” och gamla svensktopps-plågan “Natt i Moskva” visade A-M H på samma sätt som bild-konstnärer upp en färgglad palett med material för fantasifullt idé-rika utsmyckningar. Musiken innehåller massor av intryck från olika stilar och epoker. Ann-Marie Henning är tveklöst Sveriges svar på Carla Bley och personligen tycker jag hon är värd större uppmärksamhet. Hon vet vad hon vill med sin musik och gör det utomordentligt väl. Med risk att få bannor från Fredrika-Bremer-förbundet eller Jämo tycker jag att hon spelar piano, komponerar och arrangerar som en hel “karl”. Fortsätt med det!”

Hans-Erik Bergman / Sundsvalls Tidning

Kramfors Jazzklubb, -92 (A-M Henning Tentett, “Blue Cluster”):

“Jazz av finaste märke och kvalité”. Sten Engblom / Nya Norrland

CD-RECENSIONER:

Recensioner av CD “TIDAL DREAMS” (DRAGON Records):
“….Superlativer för hennes originella och fungerande idéer”. Bengt Nyqvist, Hi-Fi & Musik.
“Ovanligt, osvenskt, opretentiöst och begåvat”. Bo Levander, Jönköpings-posten.
“Henning är fängslande, både som pianist, komponist och arrangör”. Ole Nirmand, Jazz Special, Danmark.
“En begåvad musikant som sprudlar av infall och spännande uttryck”. Hans-Erik Bergman, Sundsvalls tidning.

Recension av LP “Blue Cluster – AnnMarie Henning Trio and Tentet” (DRAGON Records):
“Ann-Marie Henning visar sig på debutplattan “Blue Cluster” vara en mycket begåvad kompositör och arrangör. Sällan har jag hört musik som så tydligt smälter samman en lång rad influenser och ändå utvecklas till ett helt eget och omisskännligt tonspråk. I den inledande “Gummijollen” avlöser stämningarna varandra som i en strid forsfärd. Här och där hörs klanger som påminner om Jan Johansson eller nutida konstmusik.” (del av recension)
Johan Scherwin, Dagens Nyheter, Sthlm.