I OKTOBER 2015 gick en turné av stapeln med Ann-Marie Hennings “The Brazil Connection”. Ann-Marie bjöd in de fantastiska brasilianska musiker hon samarbetade med i Brasilien 2012:  Legenden Carlos Malta-Sax/Flöjt/, Augusto Mattoso-KontraBas. Dessutom Renato “Massa” Calmon på Trummor. Det blev också början på ett nytt team-work med fina sångerskan Karolina Vucidolac från Göteborg, som medverkade i projektet. 8 succéartade jazzklubbs-konserter genomfördes, där den sista, på Glenn Miller Café i Sthlm, spelades in av Jazzradion/P2 och SÄNDES SÖ 21 FEB 2016, SR/P2/Jazzradion.

I AUGUSTI 2016: turnerade “The Brazil Connection” som Trio (Vucidolac / Henning / Mattoso) på väst-o-sydkusten, medv. bl.a. på YSTAD JAZZFESTIVAL, 6 AUG. Även konserter i Roslagen samt Sthlm, fullsatt o uppskattat.

VÅREN / SOMMAREN 2018 planeras åter en KVINTETT-turné, med samma musiker som i okt -15.

Både norra o södra Sverige är tänkt att ingå i turnén, även Oslo o ev Köpenhamn.

Intresserad?  Hör av er!!

Kontakta Ann-Marie Henning

CDn “SHINING MOMENTS IN BRAZIL” hade release 4 MARS 2015! Säljs via Plugged Records.

Malta / Mattoso / Barata hör till topp-skiktet bland musiker i Rio och Brasilien, dom kan höras bl.a. på låten “Going To Brazil!”, se nedan.

Ann-Marie tilldelades i oktober 2013 Laila och Charles Gavatins Jazz-stipendium – “för att hon med outsinlig energi och kompromisslöshet komponerar och arrangerar musik fylld av passion och vitalitet och för att hon i sitt skickliga och precisa spel visar prov på kärlek gentemot musiken och sina medmusikanter”.

 

ANDRA PROJEKT:

1. Henning samarbetar sedan mer än 20 år med jazz-sångerskan BERIT ANDERSSON samt Argentinske trumpetaren GUSTAVO BERGALLI. Jazz, Brasilianskt, eget material, Piazzolla.
Kontrabasisten MAGNUS MARCKS medverkar på Piazzolla-projektet.

2. Henning har även haft, o kommer att ha, olika jazzprojekt med FILIP AUGUSTSON / kontrabas, samt FREDRIK RUNDQVIST / trummor, som grund-komp i kvartett/kvintett-sättningar.

3. Henning + Marcks samarbetar sedan några år i ett EVERT-TAUBE-program, på Duo. Egna arr samt ett mer improvisatoriskt förhållningssätt till Taube o hans texter.